Kayseri Yağlaması

Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;

Malzemeler ;

Şebit için ;

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kuru maya kuru
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker

Harcı için ;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • su

Servis için;

  • Yoğurt
  • Arzu edilirse sarımsak

Yapılışı ;

Öncelikle sütümüzü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için bir kenara bırakalım.

Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu çekerse ilave edelim.

Harcımız pişmeye devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir bez üzerine dizelim.

Büyük bir servis tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim. Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim.



Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder